Hvem er VALUA?

VALUA finder de rigtige folk til den enkelte opgave, fx ingeniører, jurister og patentagenter, afhængigt af, hvad opgaven tilsiger.

Preben Rasmussen

Preben er European Patent Attorney og har et indgående kendskab til patenter både som opfinder, rådgiver og som intern patentagent i en forskningsaktiv virksomhed. Han her indgående erfaring med opgaver såsom patenterbarhedsvurderinger, udarbejdelse og behandling at patentansøgninger, indsigelser, Freedom to operate analyser, krænkelsesvurderinger og retssager. Og ikke mindst erfaring i at lave en IP strategi, der spiller sammen med og støtter virksomhedens forretningsplan.

Han har også erfaring i, hvordan man kan organisere og drive patentarbejdet i en organisation, der har opfindere fra forskellige steder i verden, som er underlagt forskellige love og traditioner.

Preben har overvejende arbejdet indenfor bioteknologi og Life Science, især indenfor molekylær biologi, enzymer, mikroorganismer og fermenteringsteknologi, men har også kendskab til det farmaceutiske område og patenttidsforlængelser såsom SPC.

Preben har tidligere arbejdet meget med patentering i Kina og har blandt andet været involveret i patentretssager i flere instanser, hele vejen op til den kinesiske højesteret.

Hans uddannelsesmæssige baggrund omfatter:

 • European Patent Attorney
 • Ph.D. ved Laboratoriet for Mikrobiologi, Danmarks Tekniske Universitet
 • Civilingeniør i Kemi, Danmarks Tekniske Universitet

Tine Bondo, DVM, Patent Attorney

Tine har tidligere arbejdet som praktiserende dyrlæge, har bred faglig viden om anatomi, fysiologi, kirurgi, intern medicin samt om lægemidler.

Uddannelsesmæssig baggrund:

 • Cand.med.vet, Københavns Universitet, Danmark
 • Master i Intern Medicin, Københavns Universitet, Danmark

Jakob Poulsen

Jakob Poulsen er European Patent Attorney og daglig leder af VALUA. Han har tidligere arbejdet indenfor både den generiske og innovative farmaceutiske industri, og har erfaring fra vidt variende områder, spændende fra patenterbarhedsvurderinger, udarbejdelse af patentansøgninger, over sagsbehandling, til indsigelser og retssager.

Jakob har et indgående kendskab til krænkelsesproblematik, appelsager, Legal Opinions, og har med succes arbejdet på at få ændret dansk praksis indenfor SPC området. Arbejdet indenfor mellemstore medicinalvirksomheder har bidraget til udviklingen af hans forretningsmæssige og politiske forståelse af større organisationer.

Jakob har i de senere år arbejdet bredt indenfor Life Science med farmaci, kemi, bioteknologi og medicoteknik, og har ligeledes arbejdet med forskellige procesteknologier, fysiske og mekaniske opfindelser, samt software. Hans uddannelsesmæssige baggrund omfatter:

 • Diplôme d’études supérieures universitaires Contentieux des Brevets en Europe
 • European Patent Attorney
 • European Trade Mark and Design Attorney
 • HD marketing
 • Ph.D. Solid State Chemistry, Kyoto University, Japan
 • Cand.Scient. Fysik-Kemi, Aarhus Universitet, Danmark
 • Exam. Art. Japansk, Aarhus Universitet.