Værdi fra Viden

Er du ude efter støttemidler til at opnå beskyttelse af din teknologi eller opfindelse? Så se dine muligheder her!

8. april 2022

Der findes flere muligheder for at opnå finansiel støtte i sine bestræbelser på at få beskyttet sine teknologier eller opfindelser. I denne nyhed har VALUA valgt at fremhæve to støtteordninger, som er tilgængelig for små og mellemstore virksomheder (SMV’er), og som kan sikre, at ens vigtige rettigheder er dækket.

Patentvoucher

Ordningen “Patentvoucher” er et tiltag, som dækker 75 % af virksomhedens omkostninger (op til 75.000 kr. pr. år) i forbindelse med udarbejdelse af patentansøgninger, privat rådgivning og andre omkostninger relateret til IP-beskyttelse. For at kunne søge en Patentvoucher skal man være en lille eller mellemstor virksomhed (SMV), have et CVR-nummer, og få gennemført et gratis IP-tjek hos Erhvervshus (book et IP-tjek).

Ordningen blev lanceret sidste år, og der vil i 2022 blive åbnet for ansøgninger henholdsvis den 4. april og 3. oktober 2022.

Læs mere om Patentvoucheren her.

Patentvoucher 2022 er en del af Erhvervsministeriets nationale “IP-handlingsplan”, hvis formål er at styrke beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Danmark. Læs mere her

SMV-fonden – Ideas Powered for Business:

Ordningen “Ideas Powered for Business” er en tilskudsordning for SMV’er i EU, som i 2022 løber fra den 10. januar (2022) til 16. december (2022). Fonden tilbyder to forskellige slags vouchere til refusion af omkostninger i forbindelse med beskyttelse af IP-rettigheder:

  • Voucher 1: Man kan modtage op til 1500 EUR, som kan anvendes til varemærke- og designgebyrer.
  • Voucher 2: Man kan modtage op til 750 EUR, som kan anvendes til diverse forberedende aktiviteter i forbindelse med patentering (indlevering, søgning og undersøgelse) på nationalt plan.

Ordningen giver mulighed for minimum 50% refusion af ens aktiviteter gennem brug af en SMV-voucher.

Læs mere om SMV “Ideas Powered for Business ”-ordningen her

Kontakt endelig VALUA hvis du har brug for mere information vedrørende muligheder for støtte. VALUA tilbyder også vejledende rådgivning, som kan dækkes gennem ordningerne, og vi tilbyder en times gratis og uforpligtende samtale for alle nye kunder.